PDF-formulieren maken

Het programma bevat formulierfuncties waarmee u PDF-pagina's handmatig of automatisch kunt voorzien van formuliervelden. Vervolgens kunt u het PDF-formulier op een website publiceren en de ingevulde formuliergegevens daarna direct in een database opslaan.

Form Typer zorgt voor de automatische detectie. U start Form Typer met de volgende knop op het lint Formulieren:

Pictogram Form Typer

U kunt op twee manieren een formulier maken:

Formulieren maken in een ander programma

1. Maak de lay-out van het formulier in een extern programma (bijvoorbeeld Microsoft Word).

2. Converteer het bestand naar PDF met de hiervoor bestemde functies.

3. Klik op de knop Form Typer op het lint Formulieren als u formulierelementen automatisch wilt detecteren en weergeven.

4. Gebruik de formulierfuncties als u formulierelementen wilt toevoegen of wijzigen. Zie Formulierelementen.

5. Sla het PDF-bestand op als het formulier klaar is.

6. Klik boven in de vensterbalk op het Handje als u het formulier wilt invullen.

Opmerkingen

In de formuliermodus van PDF Convert kunt u een statisch PDF-formulier vanuit het programma naar Microsoft Word exporteren. Hiermee worden de formulierelementen in het Word-formulier geactiveerd als u deze service heeft ingeschakeld in het venster met formulieropties. Exporteer op deze manier geen actieve PDF-formulieren, omdat in dat geval de bestaande, actieve elementen worden overschreven.

Auto Form Typer is een functie van het onderdeel PDF Convert. Als u bij de installatie heeft aangegeven dit onderdeel niet te willen installeren, is Form Typer niet beschikbaar.

Formulieren maken in Power PDF

1. Kies Bestand > Nieuw > Lege PDF. U kunt ook op Ctrl+N drukken.

2. Voeg met de formulierfuncties formulierelementen toe aan de pagina.

3. Voeg met tekstvakken statische tekst toe.

4. Sla het PDF-bestand op als het formulier klaar is.

5. Klik op het Handje als u het formulier wilt invullen.

Opmerking

Bewerk formulierbesturingselementen niet en voer Form Typer niet uit in een formulier met actieve XFA-besturingselementen.